BDSM Halsband

BDSM Halsband

Een leren halsband om de nek van een vrouw
Een halsband is in de BDSM een teken van onderdanigheid. Het symboliseert bezit. Historisch gezien droegen slaven handboeien en/of een metalen halsband om hun nek. Doordat een metalen halsband (met slot) niet af te doen is, markeert het de drager als bezit van een ander. Een halsband in de hedendaagse BDSM is meestal van metaal of van leer. Er zijn alleen al op Etsy honderden verschillende designs te vinden. Meestal met een ring waar een riem of touw aan kan worden vastgemaakt.. Want in de BDSM heeft een collar naast het symbool van bezit, ook praktische waarde! Het geeft een mogelijkheid om iemand goed vast te kunnen pakken. En ook een plek om een onderdanige vrouw makkelijk vast te binden en te zorgen dat ze niet meer kan bewegen.

Halsband krijgen

Het krijgen van een halsband is voor veel onderdanigen binnen de SM iets heel moois. Het feit dat je een halsband van je dominant krijgt betekent dat er een band is. Een band die vaak meer betekent dan gewone vriendschap. Het is een uiting van vertrouwen om een halsband te ontvangen. Voor een kajira is een halsband het teken dat ze bezit is van een ander. In de halsband staat dan ook de naam van haar eigenaar.

BDSM choker

Een zwarte choker om de nek van een vrouw
Het dragen van een halsband of een collar als BDSM slavin is niet altijd mogelijk. Meestal is zo’n duidelijk symbool niet handig in het dagelijk leven. Om toch haar onderdanigheid te laten zien, zie je vaak dat een onderdanig vrouw een choker aandoet. Een choker is een duidelijk BDSM symbool waarmee een sub onderdanig kan zijn in het openbaar, zonder dat dit opvalt.

Halsband met slot

Een metalen halsband met scharnier en slot
Een BDSM collar is een duidelijk symbool van onderdanigheid en bezit. Een Dom wil mogelijk niet dat een sub zelf haar halsband af kan doen. Dat doet af aan de illusie. Je ziet dan ook vaak dat er een metalen halsband wordt gebruikt met een slot, of zelfs een hangslot(je). Zo’n halsband is ook niet zelfstandig af te doen, en maakt de onderdanige dus volledig afhankelijk van haar BDSM meester. Veel subs kunnen intens genieten van dit gevoel van afhankelijkheid van haar meester.

SM Regels

Een halsband is dus een belangrijk teken of symbool in de BDSM. Je ziet dan ook vaak dat er binnen BDSM relaties regels worden afgesproken over het dragen van een halsband of choker. Zo kan er afgesproken worden dat de sub ten alle tijde binnen het huis een collar en buitenshuis een choker draagt. Zelf is dit ook iets waar ik iets over afspreek. Een halsband, collar of choker rond de nek van een vrouw is iets om van te genieten, door meester en sub.

Vertalingen