Wat is SM

Sadisme en Masochisme

Wat is SM

SM is een onderdeel van de uitgebreidere wereld van BDSM. De afkorting BDSM is een beetje misleidend en staat voor Bondage & Discipline (BD), Dominance en Submission (DS) en Sadisme en Masochisme (SM). Maar gelukkig vond niemand de afkorting BDDSSM handig en is het samengetrokken tot BDSM.

Waar staat SM voor

SM is de afkorting voor SadoMasochisme. Oftewel de combinatie tussen Sadisme en Masochisme. De term sadisme komt van de naam van de schrijver “Markies de Sade”. Hij schreef over geweldadige fantasieën in combinatie met sex. De term masochisme is afgeleid van de naam van de schrijver “Sacher-Masoch”, die schreef over onderwerping, pijn en genot. Al deze dingen staan centraal in de moderne betekenis van de term SM.

Wat betekent SM

SM is een spelvorm waar twee of meer personen vrijwillig met elkaar omgaan.

SM is de combinatie van een Sadist en een Masochist die een spel met elkaar spelen. Dat spel bevat vaak erotische tinten of zelfs seksuele handelingen. Voor iedereen is de vorm ervan anders. Er zijn zoveel elementen die mensen kunnen intrigeren. Het is daarom erg belangrijk om elkaar goed te begrijpen en voor de sadist (de dominante partij) om de masochist (de onderdanige partij) goed te lezen. Ook zijn een goede voorbereiding en goede afspraken belangrijk voor de fysieke en emotionele veiligheid van de onderdanige partij.

Waarom SM

twee handen die vastzitten in handboeien

Geboeid

De meeste mensen komen wel een keer in aanraking met SM. Veel mannen en vrouwen hebben stiekem wel een keer sadistische trekjes. De macht die het geeft om iemand pijn te doen, te dwingen of tegen te houden geeft ze een goed gevoel. Zo ook met het overgeven aan je partner. De fantasie dat je wordt vastgebonden en dan seksueel bevredigd, of geplaagd. Zo zijn er natuurlijk duizenden manieren waarop partners met elkaar kunnen spelen.

Uiteindelijk is SM iets wat mensen doen omdat ze er plezier in hebben. Het geeft genot. En met de juiste partner geeft het ook een sterkere band.

Beginnen met SM

Beginnen met SM in Nederland is gelukkig redelijk makkelijk. Er zijn in de verschillende online en fysieke sexwinkels een hoop speeltjes te koop. Denk aan handboeien, bondage touw, butt-plugs en meer. Het is dus niet moeilijk om zelfstandig thuis met je partner een beetje van SM te ontdekken.

Maar doe het wel veilig. Elk lichaam heeft zijn grenzen, en je wilt niet weten hoe vaak er al door ondeskundig handelen mensen gevoel in lichaamsdelen zijn kwijtgeraakt, operaties hebben moeten plaatsvinden om speeltjes te verwijderen, of er permanente schade is ontstaan.

Een andere optie is om SM te ontdekken met een ervaren begeleider.

Vertalingen